Gééf om lepra

Help lepra de wereld uit. Met €15 kunnen wij al een patiënt met deze vreselijke ziekte tijdig opsporen. Dank u wel.

Lepra bestaat nog steeds

Lepra is een besmettelijke infectieziekte die veroorzaakt wordt door de leprabacterie. Deze bacterie verspreiden mensen onderling door hoesten en niezen. Ook in onze moderne tijd eist lepra nog steeds veel slachtoffers. Ieder jaar raken nog honderdduizenden mensen met de gevaarlijke ziekte besmet. Vooral de allerarmsten worden getroffen. De leprabacterie is erg langzaam. Hierdoor kunnen er jaren voorbij gaan zonder dat de getroffene iets doorheeft. Dat maakt het moeilijk om lepra helemaal onder controle te krijgen.

Ernstige verminkingen

Na besmetting en een lange incubatietijd begint de leprabacterie de zenuwen aan te tasten, met als gevolg dat er verlammingen ontstaan en handen en voeten gevoelloos raken. Hierdoor krijgt iemand geen waarschuwing van zijn lichaam. Dit leidt tot verwondingen, infecties, blindheid en ernstige verminkingen zoals de gevreesde klauwhanden en stompvoeten.

Opsporing en genezing

Lepra is te genezen door een medicijnkuur. Het is belangrijk dat de patiënt daar zo vroeg mogelijk mee begint. En als we er op tijd bij zijn, krijgt lepra geen mogelijkheid om het lichaam te verminken.

U kunt er wat aan doen – helpt u mee?

De Leprastichting werkt samen met mensen zoals u aan een wereld waarin lepra niet langer levens verwoest. We hebben al veel mensen kunnen helpen - lepra is in 50 jaar voor 55 procent teruggedrongen. Maar als we nu zouden stoppen met ons werk, zijn we binnen de kortste keren weer terug bij af. Met uw bijdrage kunnen we meer mensen opsporen, behandelen en helpen met revalideren. Gééf om lepra door het formulier hiernaast in te vullen.

Dank u wel!

Of geef op giro 50500 / IBAN: NL84 INGB 0000 050 500

€15 = opsporen van een leprapatiënt

€35 = genezen van een leprapatiënt

Hoe wordt je donatie besteed?

Zo wordt je donatie besteed euro

Zo wordt je donatie besteed >>

Madagascar water halenJaarverslagen >>

Projecten footerLeprastichting projecten >>