Header voorbeeld twee fotos3

Zo wordt je donatie besteed

Van elke euro die aan de Leprastichting wordt gedoneerd, gaat 85 cent naar leprabestrijding.

Hoe word je euro besteed 1

Leprabestrijding

De Leprastichting zet zich in voor een wereld waarin lepra niet langer levens verwoest. Dit doen we op verschillende manieren, waaronder:

• Voorlichting: zodat mensen meer leren over de ziekte en om vooroordelen tegen te gaan;
  • Training: zodat gezondheidsmedewerkers snel de juiste diagnose kunnen stellen en kunnen beginnen met de behandeling;
  • Revalidatie: we zorgen voor hersteloperaties, beenprotheses, orthopedische schoenen, rolstoelen en andere hulpmiddelen, ongeacht de oorzaak van de handicap;
  • Onderwijs voor kinderen uit lepradorpen: hun ouders zijn vaak te arm om schoolgeld te kunnen betalen;
  • Microkredieten: zodat mensen die door lepra hun oude beroep niet meer kunnen uitoefenen, op een nieuwe manier inkomen kunnen genereren;
  • Wetenschappelijk onderzoek: samen met wetenschappers over de hele wereld ontwikkelen we onderzoek dat we in de dagelijkse praktijk van leprabestrijding kunnen toepassen.

Je donatie wordt dus altijd goed besteed!

Fondsenwerving

Alleen dankzij donateurs en bedrijven kunnen we ons blijven inzetten om lepra wereldwijd onder controle te krijgen. Daarom investeren we in fondsenwerving.

Beheer en administratie

We vinden het belangrijk om ervoor te zorgen dat de cijfers goed worden bijgehouden, zodat het helder is hoe donaties worden besteed. Lees ons jaarverslag 2015 om te zien welke resultaten we daarmee behalen.

Meer informatie over ons leprawerk

Werkwijze footer

Onze werkwijze >>

Waar zijn we actief footerWaar zijn we actief >>